Fincchta

Digi-HTA

Digi-HTA on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin  digitaalisia tuotteita ja palveluja varten kehitetty menetelmä. Sen avulla arvioidaan tuotteen tai palvelun soveltuvuutta alan asiakkaiden ja työntekijöiden käyttöön. Arvioinnin näkökulmia ovat vaikuttavuus, kustannukset, turvallisuus, tietosuoja ja -turva sekä käytettävyys ja saavutettavuus. Näiden lisäksi tarkastellaan erityisesti digitaalisen tuotteen käyttöönottoon vaikuttavia asioita kuten esimerkiksi hoitoprosessia ja it-muutoksia.

Hyvinvointialueen edustajat voivat hyödyntää Digi-HTA-arviointeja esimerkiksi ennen hankintaa, hankinnan yhteydessä, tuotteiden pilotointia aloitettaessa tai tehdessään markkinakartoitusta. Digi-HTA-arvioinnin avulla teknologiayritys voi osoittaa digitaalisen tuotteensa tai palvelunsa soveltuvuuden sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön tai hyvinvoinnin edistämiseen. Arvioinnin avulla yritys saa puolueettomien asiantuntijoiden arvion tuotteestaan, joten yritys voi hyödyntää arviointia myös tuotekehityksessä. 

Ajankohtaista

6.4.2023 – Digitaalisten sote-ratkaisujen arviointi Digi-HTA-menetelmällä -työpaja

FinCCHTA järjestää yhteistyössä Sitran kanssa 27.4.2023 työpajan koskien digitaalisten sote-ratkaisujen arviointia Digi-HTA-menetelmällä.

Työpaja on osa Suomen estävän kasvun ohjelmaa ja liittyy Mobiilisovellusten ja digitaalisten palvelujen arviointimalli -hankkeeseen. Tapahtuma on tarkoitettu hyvinvointialueiden edustajille, jotka työskentelevät digitaalisten tuotteiden ja palveluiden sekä hankintojen parissa.

Tervetuloa mukaan! Agenda ja ilmoittautuminen saatavilla oheisesta linkistä.

21.3.2023 – Digi-HTA-arviointi: Evondos-lääkeannostelupalvelu.

Evondos on uusinut Digi-HTA-arviointinsa kolmen vuoden voimassaolon mukaisesti. Avaa arviointi

23.2.2023 – Kohti digitaalisten terveyssovellusten ja -teknologioiden arvioinnin harmonisointia: CEN-ISO/TS 82304-2 & Digi-HTA

Ensimmäinen raportti FinCCHTA:n kolmiosaisesta julkaisusarjasta koskien digitaalisten terveyssovellusten ja -teknologioiden arvioinnin harmonisointia on julkaistu. Raportissa käsitellään teknisen spesifikaation CEN-ISO/TS 82304-2 ja Digi-HTA:n soveltamista, yhdenmukaisuuksia ja erovaisuuksia arviointimenetelmien harmonisoinnin näkökulmasta. Raportti on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston ja Label2Enable-hankkeen kanssa.

Voit lukea uutisnoston oheisesta linkistä. Raportti on ladattavissa FinCCHTA:n verkkosivuilta täältä.

Haku Digi-Health-täydennyskoulutukseen (25 op) on auki
Digi-Health training module available (on-line studies, free of charge)
Tutustu koulutuksen sisältöön   (Oulun yliopiston verkkosivuilla)
Read more about ​training​  (Oulu university website)

Yhteystiedot

FinCCHTAn sähköposti: fincchta@pohde.fi

Jari Haverinen
sähköposti: jari.haverinen(at)pohde.fi
puhelin +358 ​50 409 5446

Petra Falkenbach (vaikuttavuus, kustannukset)
sähköposti: petra.falkenbach(at)pohde.fi

 

About Digi-HTA

Yhteistyössä