Digi-HTA

Digi-HTA on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin digitaalisia tuotteita ja palveluja varten kehitetty menetelmä. Sen avulla arvioidaan tuotteen tai palvelun soveltuvuutta alan asiakkaiden ja työntekijöiden käyttöön. Arvioinnin näkökulmia ovat vaikuttavuus, kustannukset, turvallisuus, tietosuoja ja -turva sekä käytettävyys ja saavutettavuus. Näiden lisäksi tarkastellaan erityisesti digitaalisen tuotteen käyttöönottoon vaikuttavia asioita kuten esimerkiksi hoitoprosessia ja it-muutoksia.
Hyvinvointialueen edustajat voivat hyödyntää Digi-HTA-arviointeja esimerkiksi ennen hankintaa, hankinnan yhteydessä, tuotteiden pilotointia aloitettaessa tai tehdessään markkinakartoitusta. Digi-HTA-arvioinnin avulla teknologiayritys voi osoittaa digitaalisen tuotteensa tai palvelunsa soveltuvuuden sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön tai hyvinvoinnin edistämiseen. Arvioinnin avulla yritys saa puolueettomien asiantuntijoiden arvion tuotteestaan, joten yritys voi hyödyntää arviointia myös tuotekehityksessä.
Ajankohtaista
6.4.2023 – Digitaalisten sote-ratkaisujen arviointi Digi-HTA-menetelmällä -työpaja
FinCCHTA järjestää yhteistyössä Sitran kanssa 27.4.2023 työpajan koskien digitaalisten sote-ratkaisujen arviointia Digi-HTA-menetelmällä.
Työpaja on osa Suomen estävän kasvun ohjelmaa ja liittyy Mobiilisovellusten ja digitaalisten palvelujen arviointimalli -hankkeeseen. Tapahtuma on tarkoitettu hyvinvointialueiden edustajille, jotka työskentelevät digitaalisten tuotteiden ja palveluiden sekä hankintojen parissa.
Tervetuloa mukaan! Agenda ja ilmoittautuminen saatavilla oheisesta linkistä.
21.3.2023 – Digi-HTA-arviointi: Evondos-lääkeannostelupalvelu.
Evondos on uusinut Digi-HTA-arviointinsa kolmen vuoden voimassaolon mukaisesti. Avaa arviointi
23.2.2023 – Kohti digitaalisten terveyssovellusten ja -teknologioiden arvioinnin harmonisointia: CEN-ISO/TS 82304-2 & Digi-HTA
Ensimmäinen raportti FinCCHTA:n kolmiosaisesta julkaisusarjasta koskien digitaalisten terveyssovellusten ja -teknologioiden arvioinnin harmonisointia on julkaistu. Raportissa käsitellään teknisen spesifikaation CEN-ISO/TS 82304-2 ja Digi-HTA:n soveltamista, yhdenmukaisuuksia ja erovaisuuksia arviointimenetelmien harmonisoinnin näkökulmasta. Raportti on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston ja Label2Enable-hankkeen kanssa.
Voit lukea uutisnoston oheisesta linkistä. Raportti on ladattavissa FinCCHTA:n verkkosivuilta täältä.
11.1.2023 – Opinnäytetyöjulkaisu koskien Digi-HTA-arviointia
FinCCHTA:n toimeksiannosta toteutettu Katriina Annusen ja Anniina Lukkarilan YAMK-opinnäytetyö aiheella ”Digi-HTA-arvioinnin lisäarvo digitaalisen terveysteknologian tuotteille verrattuna lääkintälaiteasetuksen vaatimuksiin” on julkaistu. Julkaisu on luettavissa OAMK:n portaalista oheisesta linkistä.
Kotona Asumista Rohkeasti ja Itsenäisesti Teknologian avulla -hankkeen alueellinen loppuseminaari 1.12.2022
Tutustu ohjelmaan oheisesta linkistä. Tapahtuman tallenne on saatavissa tapahtumaan osallistuville.
Uusia julkaisuja
Tutkimusartikkeli Hoitoprosessien uudistamattomuus haastaa terveydenhuollon digitalisaatiota Lue artikkeli verkossa
Digi-HTA-arviointi Smila-hoivapalvelu. Avaa arviointi
Haku Digi-Health-täydennyskoulutukseen (25 op) on auki
Digi-Health training module available (on-line studies, free of charge)
Tutustu koulutuksen sisältöön (Oulun yliopiston verkkosivuilla)
Read more about training (Oulu university website)
Yhteystiedot
FinCCHTAn sähköposti: fincchta@ppshp.fi
Jari Haverinen
sähköposti: jari.haverinen(at)pohde.fi
puhelin +358 50 409 5446
Petra Falkenbach (vaikuttavuus, kustannukset)
sähköposti: petra.falkenbach(at)pohde.fi