Potilaan opas

Potilaana sairaalassa

Kannustamme sairaalassa olevia potilaita kertomaan hoitoon liittyvistä huolista ja toiveista sekä kysymään rohkeasti henkilökunnalta asioista, jotka mietityttävät.

Sairaalan yleiset käytännöt

Koko Pohjois-Suomea palvelevana yliopistollisena, erikoissairaanhoitoa tarjoavana sairaalana palvelemme suurta potilaskuntaa ja vastaamme monien akuuttien ja henkeä uhkaavien tilanteiden hoitamisesta alueella. Yksi perustavanlaatuisista käytännöistä on, että kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ensin, mikä voi aiheuttaa muutoksia aikatauluihin. Varaa siis aina riittävästi aikaa saapuessasi sairaalaan.

Henkilöllisyyden varmistaminen

Haluamme varmistaa turvallisen ja hyvän hoidon kaikille potilaillemme. Tämän vuoksi jokainen sinua hoitava ja tutkiva henkilö on velvollinen varmistamaan henkilöllisyytesi. Älä siis hämmenny, kun henkilöllisyyttäsi tiedustellaan useaan kertaan.

Opiskelijat mukana hoidossa

Oulun yliopistollinen sairaala on opetussairaala. Jotta meillä olisi myös tulevaisuudessa osaavia terveydenhuollon ammattilaisia, lääketieteen ja hoitoalan opiskelijat seuraavat ja osallistuvat hoito- ja tutkimustapahtumiin. Halutessasi voit pyytää, ettei opiskelija olisi läsnä. Lue lisää potilaan oikeuksista tästä.

Alla olevalla videolla olemme kuvanneet opiskelijan osallistumista potilaan hoitoon sairaalassamme:

Sairaalassa huomioitavaa

Alle olemme eritelleet yleisiä sairaalassa huomioitavia asioita.

Sairaalahuoltaja suorittamassa ruoanjakelua osastolla