Potilaan opas

Potilaskoti

Mikäli tarvitsette potilaskotia, varatkaa paikka välittömästi ajanvarauskirjeen saatuanne. Potilaskotiin ei voi majoittua ilman etukäteisvarausta.

Potilaskoti on tarkoitettu ensisijaisesti hoidossa ja tutkimuksissa käyville potilaille. Mikäli vapaita paikkoja on käytettävissä, voidaan varata paikkoja myös potilaiden omaisille (maksimi 4 henkilöä/potilas).

Ajoittain potilaskotiin on ruuhkaa. Varatusta paikasta ei peritä maksua, mikäli joudutte sen perumaan hoitosuunnitelmien muuttuessa. Huomioithan, että potilaskodissa majoitutaan omalla vastuulla, sillä rakennuksissa ei ole hoitohenkilökuntaa.

Asiakashinnat

Potilaskodin yöpymismaksu vahvistetaan vuosittain palveluhinnastossa. Kela korvaa osan maksusta korvaukseen oikeutetulle potilaalle. Asiakas hakee itse Kela-korvauksen maksetulla laskulla ja lääkärintodistuksella. Yöpymismaksu sisältää liinavaatteet.

Aikuinen: 37,70€ / vrk
Alle 16-vuotiaat: 20,60€ / vrk
Alle 4-vuotiaat: maksutta

Henkilöille, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa, hinnat ovat:
Aikuinen 78,01€ / vrk
Alle 16-vuotiaat 60,91€ / vrk

Maksun voi maksaa pankki-/luottokortilla OYSin N-rakennuksen infossa tai laskun voi saada mukaan.

Potilaskodin huoneistot ja tilat

Kerrostalo A:
Käyntiosoite Sairaalanrinne 4 A, 90220 OULU

  • sijaitsee asuntola-alueella
  • vuodepaikkoja on 32
  • huoneistot ovat solukaksioita
  • huoneistoissa ei ole puhelimia eikä internet-yhteyttä

Kerrostalo G:
Käyntiosoite Sairaalanrinne 4 G f-rappu, 90220 OULU

  • sijaitsee asuinkerrostalossa
  • vuodepaikkoja on 31
  • huoneistot ovat solukolmioita
  • huoneistoissa ei ole puhelimia

Potilaskoteihin on matkaa sairaalasta noin 300–600 metriä. Katso tästä Potilaskodin sijainti.

Ruokailu ei sisälly potilaskotimaksuun. Ruokailumahdollisuus on sairaalan ravintoloissa (Kotka, Lokki, Kielo) tai kahvioissa (Neilikka, Soilikki, Lokki, Kielo).

Yhteiskeittiöissä on mahdollisuus ruoanlaittoon. Keittiön varustukseen kuuluvat liesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, astiat ja ruoanvalmistukseen tarvittavat välineet. Joissakin asunnoissa on myös pakastin.

Tupakointi ja alkoholin käyttö on kielletty. Kotieläimien tuonti potilaskotiin ei ole sallittua.

Varaaminen

Huoneet varataan ensisijaisesti potilaskodin hoitajalta.
Puhelin 08 315 3220, ma – to klo 08.00 – 15.30, pe klo 08.00 – 14.00

Avaimet ja saapuminen

Avain noudetaan OYSin N-rakennuksen Infosta ja samalla saat kartan opasteeksi. N-infon aukioloajat ma-pe 7-16, la-su suljettu.

Huoneistoihin ei voida järjestää henkilökohtaista opastusta. Jos saavutte potilaskotiin muuna aikana kuin infon aukioloaikoina, ilmoittakaa siitä huonevarausta tehdessänne.

Avaimen palautus tulee tehdä lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä N-rakennuksen Infoon. Jos avain katoaa, asiakas joutuu korvaamaan avaimen katoamiseen liittyvät kustannukset.

Pysäköinti

Potilaskodilla on pysäköintipaikkoja kerrostalon Sairaalanrinne 4:n pihassa. Ilmoittakaa varausta tehdessänne auton rekisterinumero. Maksu suoritetaan OYSin N-rakennuksen Infoon.

Jos potilaskodin paikkoja ei ole vapaana, voitte pysäköidä Sairaalanrinteen P-talossa vapaalle vieraspaikalle ja maksaa maksuautomaattiin. Ohjeen pysäköintiin saatte tarvittaessa OYSin N-rakennuksen Infosta.

Lisätietoa ja ohjeita muilla kielillä: