Potilaan opas

Potilaskoti

Mikäli tarvitsette potilaskotia, varatkaa paikka välittömästi ajanvarauskirjeen saatuanne. Potilaskotiin ei voi majoittua ilman etukäteisvarausta.

Potilaskoti on tarkoitettu ensisijaisesti hoidossa ja tutkimuksissa käyville potilaille. Mikäli vapaita paikkoja on käytettävissä, voidaan varata paikkoja myös potilaiden omaisille (maksimi 4 henkilöä/potilas).

Ajoittain potilaskotiin on ruuhkaa. Varatusta paikasta ei peritä maksua, mikäli joudutte sen perumaan hoitosuunnitelmien muuttuessa. Huomioithan, että potilaskodissa majoitutaan omalla vastuulla, sillä rakennuksissa ei ole hoitohenkilökuntaa.

Asiakashinnat

Potilaskodin yöpymismaksu vahvistetaan vuosittain palveluhinnastossa. Kela korvaa osan maksusta korvaukseen oikeutetulle potilaalle. Asiakas hakee itse Kela-korvauksen maksetulla laskulla ja lääkärintodistuksella. Yöpymismaksu sisältää liinavaatteet.

Aikuinen: 37,70€ per vuorokausi
Alle 16-vuotiaat: 20,60€ per vuorokausi
Alle 4-vuotiaat: maksutta

Henkilöille, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa, hinnat ovat:
Aikuinen 78,01€ per vuorokausi
Alle 16-vuotiaat 60,91€ per vuorokausi

Maksun voi maksaa pankki- tai luottokortilla OYS:in N-rakennuksen infossa tai laskun voi saada mukaan.

Potilaskodin huoneistot ja tilat

Kerrostalo A:
Käyntiosoite Sairaalanrinne 4 A, 90220 OULU

  • sijaitsee asuntola-alueella
  • vuodepaikkoja on 32
  • huoneistot ovat solukaksioita
  • huoneistoissa ei ole puhelimia eikä internet-yhteyttä

Kerrostalo G:
Käyntiosoite Sairaalanrinne 4 G, f-rappu, 90220 OULU

  • sijaitsee asuinkerrostalossa
  • vuodepaikkoja on 42
  • huoneistot ovat solukolmioita
  • huoneistoissa ei ole puhelimia eikä internet-yhteyttä

Potilaskoteihin on matkaa sairaalasta noin 300–600 metriä. Katso tästä Potilaskodin sijainti. Keskustasta sekä rautatie- ja linja-autoasemalta tulee useita linja-autoja sairaala-alueen läheisyyteen. Tarkemmat reittiohjeet ja aikataulut luettavissa opastetauluista ja internetistä.

Ruokailu ei sisälly potilaskotimaksuun. Ruokailumahdollisuus on sairaalan ravintoloissa (Kotka, Lokki, Kielo) tai kahvioissa (Neilikka, Soilikki, Lokki, Kielo). Ruokalistat löydät verkosta täältä.

Yhteiskeittiöissä on mahdollisuus ruoanlaittoon. Keittiön varustukseen kuuluvat liesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, astiat ja ruoanvalmistukseen tarvittavat välineet. Joissakin asunnoissa on myös pakastin.

Tupakointi ja alkoholin käyttö on kielletty. Kotieläimien tuonti potilaskotiin ei ole sallittua.

Varaaminen

Huoneet varataan ensisijaisesti potilaskodin hoitajalta.
Puhelin 08 315 3220, maanantaista torstaihin kello 08.00 – 15.30, perjantaisin kello 08.00 – 14.00. Kun potilaskodin hoitaja ei ole paikalla, varaus tehdään Infosta puhelin (08) 315 310 maanantaista perjantaihin  kello 07.00–16.00.

Avaimet ja saapuminen

Avain noudetaan OYS:in N-rakennuksen Infosta ja samalla saatte kartan opasteeksi. N-infon aukioloajat maanantaista perjantaihin 7-16, lauantaisin ja sunnuntaisin suljettu. Jos saavutte potilaskotiin muuna aikana kuin Infon aukioloaikoina, ilmoittakaa siitä huonevarausta tehdessänne. Avaimet ja kartan saatte silloin N-sisäänkäynnin ovelta ja ottakaa yhteyttä  numeroon (08) 315 8080. Potilaskotiin ei voi majoittua ilman etukäteisvarausta. Huoneistoihin ei voida järjestää henkilökohtaista opastusta.

Avaimen palautus tulee tehdä lähtöpäivänä kello 12.00 mennessä N-rakennuksen Infoon. Jos avain katoaa, asiakas joutuu korvaamaan avaimen katoamiseen liittyvät kustannukset.

Pysäköinti

Potilaskodilla on pysäköintipaikkoja kerrostalon Sairaalanrinne 4:n pihassa. Ilmoittakaa varausta tehdessänne auton rekisterinumero. Pysäköinnistä veloitetaan neljän euron maksu, joka suoritetaan OYS:in N-rakennuksen Infoon.

Jos potilaskodin paikkoja ei ole vapaana, voitte pysäköidä Sairaalanrinteen P-talossa vapaalle vieraspaikalle ja maksaa maksuautomaattiin. Ohjeen pysäköintiin saatte tarvittaessa OYSin N-rakennuksen Infosta.

Lisätietoa ja ohjeita muilla kielillä: