Potilaan opas

Ravintolat ja kahviot

Ravintolamme ja kahviomme palvelevat potilaita, henkilökuntaa ja sairaalassa asioivia vieraita sekä Oulun yliopistollisessa sairaalassa että Oulaskankaan sairaalassa. Tarjolla on erilaisia ateria- ja välipalavaihtoehtoja sekä kahvioissa myös hygieniatuotteita. Kahvio- ja ravintolapalveluita tuottaa OYSin ravintokeskus, joka vastaa myös osastopotilaiden potilasruokailujen järjestämisestä.

Kaikki sairaaloidemme ravintolat ovat avoinna arkipäivisin lounasaikaan. Kaikissa ravintoloissa aterian voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Ruokalistat näkyvät nettisivujen lisäksi ruokasalien ilmoitustaululla. Perusruokavalion lisäksi tarjoamme useita erilaisia ruokavaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi, gluteeniton ruokavalio ja kasvisruokavalio. Kotkassa on lisäksi erillinen salaattilinjasto. Henkilökunnan lisäksi sairaalassa asioivat vieraat ovat tervetulleita ruokailemaan.

RAVINTOLOIDEn SIJAINnit, aukioloajat ja hinnastot

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Sairaalan kahviot ovat OYSin pääaulojen (Avohoitotalo G ja N) yhteydessä. Avohoitotalon G aulassa sijaitseva kahvio on avoinna vain maanantaista perjantaihin. Kahvio Neilikka sijaitsee N-aulassa  ja palvelee toistaiseksi myös maanantaista perjantaihin. ​Kahvioissa myydään kahvia, hedelmiä, ruoka- ja salaattiannoksia, voileipiä, sämpylöitä ja muita leipomotuotteita sekä lehtiä ja hygieniatuotteita, kuten hammasharjoja. Kahvio Neilikassa on​ arkisin myös salaattibuffet.

Kahvioiden aukioloajat ja sijainnit

Toivotamme maukkaita hetkiä ravintopalveluiden parissa!

Välipala- ja juoma-automaatit

OYSissa on myös useita välipala- ja juoma-automaatteja.

Välipala-automaatit sijaitsevat yhteispäivystyksessä (K-ovi) ja Lastenpäivystyksessä (LD-ovi).
Virvoitusjuoma-automaatteja on sairaalassa useita mm. lasten puolen aulatiloissa (L-ovet) ja pääsairaalan K-, N- ja S-sisääntulon aulatiloissa.
Kuumajuoma-automaatteja on myös useita sairaalassa mm. Medisiinisen päiväsairaalan, lasten päivystyksen ja yhteispäivystyksen tiloissa.

Opiskelijoiden ruokailu

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja ateriatukeen OYSin ravintola Kotkassa (lounas), Kielossa, Kanervassa sekä Oulaskankaan sairaalan henkilöstöravintolassa. Ateriatuen saa esittämällä voimassa olevan, ateriatukeen oikeuttavan opiskelijakortin tai Kelan ateriatukikortin. Opiskelija-ateriat eivät sisällä jälkiruokaa.

Ravintopalveluiden yhteystiedot

Ravintoloiden, kahviloiden, potilasruokailujen ja muiden ravintopalveluiden järjestämisestä vastaa OYSin ravintopalvelut.

Siirry ravintopalvelujen yhteystietoihin