Potilaan opas

Ravintolat ja kahviot

Ravintolamme ja kahviomme palvelevat potilaita, henkilökuntaa ja sairaalassa asioivia vieraita sekä Oulun yliopistollisessa sairaalassa että Oulaskankaan sairaalassa. Tarjolla on erilaisia ateria- ja välipalavaihtoehtoja sekä kahvioissa myös hygieniatuotteita. Kahvio- ja ravintolapalveluita tuottaa OYSin ravintokeskus, joka vastaa myös osastopotilaiden potilasruokailujen järjestämisestä.

Ruokalistat

Kaikki sairaaloidemme ravintolat ovat avoinna arkipäivisin lounasaikaan. Kaikissa ravintoloissa aterian voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Ruokalistat näkyvät nettisivujen lisäksi ruokasalien ilmoitustaululla. Perusruokavalion lisäksi tarjoamme useita erilaisia ruokavaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi, gluteeniton ruokavalio ja kasvisruokavalio. Kotkassa on lisäksi erillinen salaattilinjasto. Henkilökunnan lisäksi sairaalassa asioivat vieraat ovat tervetulleita ruokailemaan.

TUTUSTU RAVINTOLOIDEMME SIJAINTEIHIN JA hinnastoihin!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Sairaalan kahviot ovat OYSin pääaulojen (Avohoitotalo G, N ja LC) yhteydessä. Avohoitotalon G ja LC-auloissa sijaitsevat kahviot ovat avoinna vain maanantaista perjantaihin. Kahvio Neilikka sijaitsee N-aulassa  ja palvelee toistaiseksi maanantaista perjantaihin. ​Kahvioissa myydään kahvia, hedelmiä, ruoka- ja salaattiannoksia, voileipiä, sämpylöitä ja muita leipomotuotteita sekä lehtiä ja hygieniatuotteita, kuten hammasharjoja. Kahvio Neilikassa on​ arkisin myös salaattibuffet.

TUTUSTU KAHVIOIDEMME TARJONTAAN!

Toivotamme maukkaita hetkiä ravintopalveluiden parissa!

Välipala- ja juoma-automaatit

OYSissa on myös useita välipala- ja juoma-automaatteja.

Välipala-automaatit sijaitsevat yhteispäivystyksessä (K-ovi) ja Lastenpäivystyksessä (LD-ovi).
Virvoitusjuoma-automaatteja on sairaalassa useita mm. lasten puolen aulatiloissa (L-ovet) ja pääsairaalan K-, N- ja S-sisääntulon aulatiloissa.
Kuumajuoma-automaatteja on myös useita sairaalassa mm. Medisiinisen päiväsairaalan, lasten päivystyksen ja yhteispäivystyksen tiloissa.

Opiskelijoiden ruokailu

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja ateriatukeen OYSin ravintola Kotkassa (lounas), Kielossa, Lokissa ja von Baghissa sekä Oulaskankaan sairaalan henkilöstöravintolassa. Ateriatuen saa esittämällä voimassa olevan, ateriatukeen oikeuttavan opiskelijakortin tai Kelan ateriatukikortin. Opiskelija-ateriat eivät sisällä jälkiruokaa.

Yhteydenotto ravintopalveluihin

Ravintoloiden, kahviloiden, potilasruokailujen ja muiden ravintopalveluiden järjestämisestä vastaa OYSin ravintopalvelut.