Kehittäminen

Arjen sankarit -toimintaryhmät

Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmistusryhmät​ ja Hyvä arki -ryhmät

Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmistusryhmä tai Hyvä arki -ryhmä ovat alku työllistymisen polulla. Ryhmän jälkeen
järjestetään ohjattua liikuntaa, vertaisryhmätoimintaa ja mielekästä tekemistä arkeen sekä kokonaishyvinvointia ja työvalmiuksia edistäviä työpajoja.  Toiminta on osallistujille maksutonta ja tarkoitettu työelämän ulkopuolella oleville, työikäisille miehille.

Hyvinvointia ruoasta -ryhmässä opetellaan valmistamaan terveellistä ja edullista arkiruokaa unohtamatta raaka-aineiden valinnassa ilmastoystävällisyyttä. Ruoanvalmistuksen ja yhdessäolon lomassa keskustellaan terveellisistä elintavoista. Osallistujat saavat tietoa terveyttä edistävästä ravitsemuksesta ja arjen hallinnasta sekä jokaisen kerran ruokareseptit. Mikä parasta, nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, yhden kerran kesto noin 4 tuntia ja ryhmään otetaan 3-6 osallistujaa (ryhmän koossa huomioidaan koronarajoitukset). Ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustellaan ja kerrotaan ryhmän toiminnasta.

Ryhmän alussa tarjotaan mahdollisuus osallistua terveysmittauksiin / -tarkastukseen (pituus, paino, BMI, verenpaine, verensokeri ja diabetesriskitesti) ja saada arvion omasta toiminta- ja työkykyvystään Kykyviisarilla  mitattuna.

Hyvinvointia ruoasta -ryhmään osallistujille tarjotaan mahdollisuus osallistua hyvinvointitapaamiselle 6 kk ja 12 kk ryhmän aloittamisesta.

Mistä motivaatio muutokseen? Pienin askelin, myönteisellä asenteella ja vertaistuella. Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ja lähde mukaan!

Hyvä arki -ryhmät

Mies! Tule Hyvä arki -ryhmään

  • Jos ​kaipaat tukea arjen hallintaan ja itsestä huolehtimiseen
  • Jos tavoittelet parempaa terveyttä ja työkuntoa.
  • Jos kaipaat mielekästä yhdessäoloa ja tekemistä miesporukalla
  • Jos kaipaat tietoa ja tukea työllistymisen edistämiseen

Ryhmä on toiminnallinen ja sisältää esim. ruoanvalmistusta ja yhteisiä liikuntatuokioita. Ryhmät ovat keskustelevia ja aiheet liittyvät hyvinvoinnin edistämiseen kuten mielenhyvinvointiin, ravitsemukseen, liikuntaan, uneen ja lepoon. Lisäksi ryhmässä saa tietoa ja tukea työnhakuun ja työllistymiseen liittyvissä asioissa.

Ryhmä kokoontuu 8 (-10) kertaa 1-2 viikon välein ja seurantatapaamiset 6kk:n ja 12 kk:n  kuluttua ryhmän aloittamisesta. Seurantapaamisten ajankohdat katsotaan yhdessä ryhmän kanssa. Ryhmään otetaan 3-6 osallistujaa.

Ryhmän alussa ja seurantatapaamislla tarjotaan mahdollisuus terveystarkastukseen (sisältää terveysmittaukset: pituus, paino, BMI, vyötärönympärys, verenpaine, verensokeri ja diabetesriskitesti) ja työ- ja toimintakykyarvioon Kykyviisarilla​  mitattuna.

Ajankohtaista

Arjen sankarit -hankkeen uutiskirje 12/2022

Ravitsemusterveyden edistämisen seminaari
16.11.22 klo 9.30 – 15.30
OYS, luentosali 12
Ohjelma ja ilmoittautuminen