Ajankohtaista

FinCCHTA Twitterissä

23.2.2023 – Kohti digitaalisten terveyssovellusten ja -teknologioiden arvioinnin harmonisointia: CEN-ISO/TS 82304-2 & Digi-HTA

Ensimmäinen raportti FinCCHTA:n kolmiosaisesta julkaisusarjasta koskien digitaalisten terveyssovellusten ja -teknologioiden arvioinnin harmonisointia on julkaistu. Raportissa käsitellään teknisen spesifikaation CEN-ISO/TS 82304-2 ja Digi-HTA:n soveltamista, yhdenmukaisuuksia ja erovaisuuksia arviointimenetelmien harmonisoinnin näkökulmasta. Raportti on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston ja Label2Enable-hankkeen kanssa.

Voit lukea uutisnoston oheisesta linkistä. Raportti on ladattavissa FinCCHTA:n verkkosivuilta täältä.

23.2.2023 – Terveydenhuollon resurssien viisas käyttö on yhteinen etu -seminaari

PROSHADE-hankkeen koordinoima seminaari järjestää 16.3. klo 9-12. Seminaari tarjoaa tietopohjaa, arvoja ja käytäntöjä, joilla tehdään terveydenhuollon murroksessa fiksu ja tietoon pohjautuva siirtymä entisestä uuteen. Tapahtuma koostuu aamupäivän seminaarista sekä iltapäivän tutkijatapaamisesta.

Pääset ilmoittautumaan ja tutustumaan tapahtumaan tarkemmin tästä linkistä.

8.2.2023 – Kansallisen HTA-koordinaatioyksikön arviointiylilääkäriksi Juuso Heikkinen

Kansallisen HTA-koordinaatioyksikön FinCCHTA:n uudeksi arviointiylilääkäriksi on nimitetty ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori, Juuso Heikkinen. Hän on aloittanut tehtävässään 6.2.2023.

Juuso Heikkinen työskentelee tällä hetkellä tutkimus- ja arviointiylilääkärinä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella sekä osa-aikaisena erikoislääkärinä Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Heikkinen tulee johtamaan kansallista arviointiverkostoa, joka käsittää mm. sairaaloiden arviointitarpeiden kartoittaminen, arviointitiedon tuottaminen terveyspoliittisen ja kliinisen päätöksenteon tueksi. Verkoston ydinjoukon muodostavat yliopistosairaaloiden arviointiylilääkärit ja muut hyvinvointialueiden arviointitoiminnasta vastaavat henkilöt. Lisäksi Heikkinen osallistuu kansallisen vaikuttavuttavuuskeskuspilotin työskentelyyn.

11.1.2023 – Opinnäytetyöjulkaisu koskien Digi-HTA-arviointia 

FinCCHTA:n toimeksiannosta toteutettu Katriina Annusen ja Anniina Lukkarilan YAMK-opinnäytetyö aiheella ”Digi-HTA-arvioinnin lisäarvo digitaalisen terveysteknologian tuotteille verrattuna lääkintälaiteasetuksen vaatimuksiin” on julkaistu. Julkaisu on luettavissa OAMK:n portaalista oheisesta linkistä.

7.11.2022 – Uusia julkaisuja
Tutkimusartikkeli Hoitoprosessien uudistamattomuus haastaa terveydenhuollon digitalisaatiota Lue artikkeli verkossa

2.11.2022 – Digi-HTA-arviointi Smila-hoivapalvelu. Avaa arviointi

FinCCHTA

FinCCHTAn (Finnish Coordinating Center for Health Technology Assessment) tavoitteena on edistää näyttöön perustuvien menetelmien käyttöä Suomessa ja siten lisätä terveydenhuollon vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta.

FinCCHTAn keskeisiä tehtäviä ovat

  • hoitoteknologioiden arviointityön koordinointi Suomessa
  • terveydenhuollon menetelmien arviointi ja arviointitiedon julkaiseminen
  • kansainvälinen HTA-yhteistyö
  • HTA-menetelmäkoulutuksen ja -tutkimuksen vahvistaminen
  • digitaalisten sosiaali- ja terveyspalveluiden ja -tuotteiden  arvioiminen

Kiinnostaako terveydenhuollon menetelmien arviointi?

Ota yhteyttä:

YHTEYSTIEDOT

About FinCCHTA