Koulutuskalenteri ja ilmoittautumisohjeet

Koulutuskalenteri ja ilmoittautumisohjeet

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, Pohteen, alueellisten koulutusten koulutuskalenteri on otettu käyttöön vuoden 2023 alusta. Alueellisiin koulutuksiin voivat ilmoittautua myös Pohteen ulkopuoliset osallistujat. PPSHP:n koulutuskalenteriin tehdyt rekisteröitymiset eivät siirtyneet uuteen järjestelmään. 

Koulutuksiin ilmoittautuminen ja ilmoittautumisen peruminen tapahtuvat koulutuskalenterin kautta. Pohteen henkilöstö ilmoittautuu Hessusta löytyvän koulutuskalenterin kautta.

Lähes kaikkiin koulutuksiimme on mahdollista osallistua etäyhteydellä (Teams). Koulutuskohtaiset ilmoittautumisohjeet löytyvät koulutuskalenterista ko. koulutuksen tiedoista. Huomioithan, että koulutusjärjestelmään tulee rekisteröityä ennen ensimmäistä ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoituksen mukainen viimeinen perumispäivä on ohi, tee peruminen koulutuksen järjestelyistä vastaavalle. Hyväksyttyjä perumisen syitä viimeisen perumispäivän jälkeen ovat sairaustapaukset ja äkilliset työtilanteessa tapahtuvat muutokset työyksikössä. Perumatta jätetyistä ja viimeisen perumispäivän jälkeen perutuista ilmoittautumisista peritään täysimääräinen osallistumismaksu.

Koulutuskalenterin kurssiohjelmassa tai kurssin liitetiedostossa on tieto henkilöistä, joilta voit tarvittaessa kysyä lisätietoja ko. koulutuksesta.

Huomioithan, että useimmissa koulutuksissamme luentomateriaali liitetään viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä kunkin koulutuksen yhteyteen koulutuskalenterissa. Polku: valitse koulutuskalenterissa kyseinen koulutus > jatka ilmoittautumiseen > koulutusohjelman kurssi-sivun alareunasta löytyy ”kurssin liitetiedostot”.

Linkkejä ja lisätietoa:


Rekisteröitymis- ja ilmoittautumisohje

Rekisteröityminen:

 1. Avaa koulutuskalenteri
 2. Valitse UUSI KÄYTTÄJÄ ja täydennä tietosi. Merkitse muistiin luomasi käyttäjätunnus ja salasana!
 • Anna laskutusosoite täydellisenä (myös ilmaiskoulutukseen tulevana), jotta rekisteröitymispyyntösi voidaan hyväksyä:
  maksaja, osoite (PL), sähköinen laskutusosoite ja viitetiedot (esim. yksikkö/kustannuspaikka/nimitieto).

Malli:
Organisaatio Oy,
Esimerkkikatu 1 / PL 12,
00123 Paikkakunta,
OVT-tunnus 003123456789,
Välittäjätunnus 003987654321,
Operaattori XYZ,
Viite esimerkiksi nimi, yksikkö tai kustannuspaikkatieto
Mikäli organisaatiossasi ei ole sähköistä laskutusta tai toimit itse maksajana, voit ilmoittaa postiosoitteen.Rekisteröitymistä ei hyväksytä ilman laskutusosoitetta viitetietoineen.

3. Rekisteröitymispyyntösi hyväksytään noin yhden arkityöpäivän kuluessa.

4. ​Mikäli ilmoittamasi rekisteröitymistiedot (laskutusosoite) ovat vaillinaiset, rekisteröitymispyynnön hyväksyminen voi viivästyä. Saat sähköpostiisi tiedon rekisteröinnin hyväksymisestä.

5. Huom! Rekisteröityminen ei ole ilmoittautuminen. Kun olet saanut rekisteröitymisestäsi sähköpostivahvistuksen, pääset ilmoittautumaan haluamiisi koulutuksiin koulutuskalenterin kautta. Jatkossa pääset ilmoittautumaan kirjautumalla tunnuksillasi suoraan koulutuskalenteriin ja ilmoittautumalla ohjeen mukaan.

Ilmoittautuminen:

 1. Avaa koulutuskalenteri
 2. Valitse koulutus painamalla koulutuksen nimeä.
 3. Avautuvasta ikkunasta klikkaa ”Jatka ilmoittautumiseen” -painiketta.
 4. Koulutusesitteen lopussa valitse ”Kirjaudu”. Käytä rekisteröitymistunnuksiasi.
 5. Kun olet kirjautunut, klikkaa vielä koulutusesitteen lopussa ”Ilmoittaudu kurssille” -painiketta.
 6. Saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisen onnistumisesta.

Muuta huomioitavaa:

 • Jos koulutus on täynnä, saat ilmoittautumisvaiheessa tiedon: ”Koulutus on täynnä, olet varasijalla. Otamme sinuun yhteyttä, jos koulutukseen vapautuu paikka”. Mikäli pääset koulutukseen varasijalta, saat tiedon sähköpostiisi.
 • Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi, toimi seuraavasti:1. kirjaudu koulutuskalenteriin
  2. valitse koulutus, jonka ilmoittautumisen haluat perua
  3. koulutusesitteen lopussa valitse ”Peruuta kurssi-ilmoittautuminen”
 • Perumatta jätetyistä ilmoittautumisista peritään täysimääräinen osallistumismaksu.
 • Voit muuttaa omia rekisteröitymistietojasi (esim. sukunimi, laskutusosoite, sähköpostiosoite) kirjautumisvaiheessa klikkaamalla ”Muuta tietojani” -painiketta.
 • Huomioi, että kirjautumistunnuksesi pysyvät aina samana, vaikka sähköpostiosoitteesi muuttuisikin.
 • Koulutuskohtaiset ilmoittautumisohjeet löytyvät koulutuskalenterista ko. koulutuksen tiedoista.