Potilaan opas

Elämää sairauden kanssa

Ensitieto- ja sopeutumisvalmennus

Oulun yliopistollinen sairaala järjestää sopeutumisvalmennuskursseja ja ensitietopäiviä lapsille, nuorille, aikuisille, ikääntyneille ja perheille.
Ensitieto- ja sopeutumisvalmennus

Järjestötoiminta OYSissa

Tiedon tarve on suuri, jos sairastut tai läheisesi sairastuu. Järjestöt tarjoavat muun muassa vertaistukea, neuvontapalveluja, koulutusta ja virkistystä. Järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa OYSissa koordinoi OLKA Pohjois-Pohjanmaa. 

OLKA-toiminta OYSissa

OLKA-toiminta tarjoaa kiireetöntä kohtaamista ja tukea sairauteen sopeutumisessa. Avohoitotalossa (sisäänkäynti G-ovi) sijaitsee OLKA-piste, josta löydät tietoa järjestöjen toiminnasta sekä niiden esitteitä ja lehtiä. OLKA-piste on avoinna Avohoitotalon aukioloaikojen puitteissa.

OLKAn vapaaehtoisia voit kohdata sairaalassa monissa eri tilanteissa. Sairaalavapaaehtoiset tunnistat vihreästä liivistä, jonka selässä lukee vapaaehtoinen. OLKAn vapaaehtoiset ovat koulutettuja ja vaitiolovelvollisia. OLKA koordinoi myös vertaistukitoimintaa.

OLKA-toiminta Oulaskankaalla

Oulaskankaan sairaalan pääsisäänkäynnin yhteydessä sijaitseva OLKA-piste palvelee sairaalassa asioivia. OLKA-pisteeltä löydät tietoa järjestöjen tarjoamasta tuesta ja toiminnasta potilaille ja läheisille. Pisteellä järjestetään myös järjestöjen teemapäiviä.

Tule käymään ja tutustumaan OLKA-pisteiden tarjontaan. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa OLKA-toiminnasta

Pohjois-Pohjanmaan OLKA-toiminta
Valtakunnallinen OLKA-toiminta

Vertaistukitoiminta

Vertaistalo
Toivo-sovellus

Kuntoutuksen palvelukeskus

Kuntoutuksen palvelukeskus tarjoaa muun muassa ensitieto- ja sopeutumisvalmennusta, kuntoutusohjausta ja terveyssosiaalityön palveluita. Tutustu kuntoutuksen palvelukeskukseen tästä.