Terttu-säätiö

Tarinat

Uusimmat tarinat Terttu-säätiön tukemista hankkeista

Lymfooman ja myelooman juurille

Parempi lymfooman ja multippelin myelooman hoito on tavoitteena Milla Kuusisto-Jauhiaisen tutkimushankkeissa. Näitä kustannuksia osin kattamaan Terttu-säätiö myönsi hänelle 10 000 euron apurahan.

Lue lisää

Tutkimusdiagnoosien saatavuutta paremmaksi

Jotta Pohjois-Suomen biopankkinäytteiden avulla tapahtuva tutkimus hoitojen ja diagnostiikan kehittämiseksi tehostuisi, on sairaaloiden diagnoosisaatavuutta parannettava. Biopankki Borealiksessa on alkanut hanke, jonka tavoitteena on parantaa biopankin saatavuustiedon maantieteellistä kattavuutta.

Lue lisää


Välineitä työikäisten muistisairauksien varhaiseen tunnistamiseen

Erikoislääkäri, LT Johanna Krüger työryhmineen etsii uusia työkaluja kognitiivisista ongelmista kärsivien potilaiden arviointiin ja varhaisdiagnostiikkaan. Tutkimuksessa kehitetään myös uusia tietokoneavusteisia menetelmiä kognitiivisten ja motoristen ongelmien varhaiseen tunnistamiseen.

Lue lisää


Yleisen ihosairauden juurille

Atooppista ihottumaa sairastaa noin joka kymmenes aikuinen ja joka viides lapsi, joten riskitekijöiden ja oheissairauksien tunnistaminen voi auttaa laajaa joukkoa.

Lue lisää


MRF parantaa magneettikuvausta

Magneettikuvaus on paras valinta tuki- ja liikuntaelinvaurioiden toteamiseksi. Mika Nevalainen etsii uudesta MRF-teknologiasta nykyistä täsmällisempiä keinoja magneettikuvantamiseen.

Lue lisää


Haimasyövän ennuste tarkemmin esille

Haimasyöpäpotilaista halutaan nykyistä tarkemmin löytää heidät, jotka hyötyvät leikkauksesta. Tähän tähtää oululaisryhmän tutkimus, joka etsii tunnistetekijöitä radiologisesta kuvantamisesta.

Lue lisää


Tavoitteena yksilöllisempi glioomien hoito

Moniammatillinen tutkimushanke tähtää glioomapotilaiden entistä parempaan hoitopolkuun ja täsmällisempään hoitoon.

Lue lisää


Neuromodulaation vaikuttavuutta selvitetään

OYS Psykiatrian neuromodulaatioyksikössä on hoidettu masennusta jo 10 vuotta. Potilasaineistosta etsitään nyt keinoja optimoida hoitoja ja ennustaa tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hoitovasteeseen.

Lue lisää


Vuoden tutkija on aktiivinen julkaisija

Oulun yliopistossa tehdään ahkerasti maha-suolikanavan syöpien tutkimusta, ja Olli Helminen kuuluu tutkijoista aktiivisimpiin.

Lue lisää

Lue aikaisemmat tarinat Terttu-säätiön tukemista hankkeista
Tarinat 2021