OYS Leikkaus- ja anestesiakeskus

Tutkimus

Tutkimustoiminta OYS Leikkaus- ja anestesiakeskuksessa

Yliopistollisen sairaalan perustehtäviin kuuluu tutkimuksen tekeminen. OYS Leikkaus- ja anestesiakeskuksessa toimii erilaisia tutkimushankkeita ja -ryhmiä. Tutkimusryhmämme toimivat osana Medical Research Centeriä (MRC Oulu), joka on Oulun yliopiston sekä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteinen yhteistyöorganisaatio. Lisäksi keskeinen yhteistyökumppanimme tutkimusyhteistöissä on OYS Testlab.

Kiinnostuksemme tutkittaviin ilmiöihin lähtee tekemästämme työstä, ja pääpaino tutkimuksissamme onkin potilaissamme. Tutkimme potilasprosessien onnistumista, lopputulosta sekä niissä olevia poikkeamia yhteistyössä eri erikoisalojen kanssa.

Olemme tutkimustoiminnassamme kiinnostuneita myös työssä käyttämistämme välineistä sekä niiden toimivuudesta ja kehittämisestä. Anestesiologian tutkimuksemme ovat monitorointitutkimuksia, joissa vertaillaan esimerkiksi erilaisia hemodynamiikan monitorointimenetelmiä. Tutkimustoimintaamme ohjaavat myös kiinnostus innovointia, tuotekehityksiä ja keinoälyä kohtaan.

Osaamiskeskuksemme tutkimushankkeisiin pääset tutustumaan tarkemmin alta. Tältä sivulta löydät myös tiedot osaamiskeskuksessamme vuodesta 2019 eteenpäin tehdyistä väitöskirjoista sekä julkaisuluettelon tutkimusjulkaisuista vuodesta 2019 lähtien.

Käynnissä olevat tutkimushankkeet

Alta voit lukea meneillään olevista tutkimushankkeistamme tarkemmin.

Väitöskirjat

Voit tutustua osaamiskeskuksessamme vuodesta 2019 eteenpäin tehtyihin väitöskirjoihin alta.

Tutkimusjulkaisut

Voit tutustua osaamiskeskuksessamme vuodesta 2019 eteenpäin tehtyihin tutkimusjulkaisuihin alta.

Yhteystiedot