OYS Leikkaus- ja anestesiakeskus

Osaamisalueet

Oulaskankaan leikkausosasto ja päiväkirurginen osasto

Leikkausosastollamme on kuusi leikkaussalia, joissa teemme ortopedian, vatsaelinkirurgian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, gynekologian ja urologian erikoisalojen toimenpiteitä.

Ortopedian toimenpiteistä teemme eniten polven ja lonkan tekonivelleikkauksia, ja vuosittain liki 900 potilasta saa meiltä uuden tekonivelen. Vatsaelinkirurgian leikkauksista tavallisimmat ovat tyrä-, sappi- ja peräpukamaleikkaukset. Korva-, nenä- ja kurkkutautien toimenpiteitä ovat esimerkiksi lasten korvien putkitukset sekä kita- ja nielurisaleikkaukset. Aikuisille teemme poskiontelo- ja nenäalueen toimenpiteitä sekä ihomuutosten poistoja pään alueelta. Gynekologian tavallisimmat toimenpiteet ovat virtsankarkailun korjausleikkauksia. Urologian erikoisalalla teemme virtsarakkoon, kiveksiin ja eturauhaseen kohdistuvia toimenpiteitä.

Päiväkirurgia ja leikkausosasto toimivat samalla henkilökunnalla yhteisissä tiloissa. Potilaat tulevat päiväkirurgian osaston kautta leikkaukseen. Samana päivänä kotiutuvat potilaat palaavat päiväkirurgian osastolle, josta he pääsevät kotiin toivuttuaan toimenpiteestä. Potilaat, joille tehdään suurempi toimenpide, siirtyvät leikkauksen jälkeisestä valvonnasta kirurgiselle vuodeosastolle jatkohoitoon.

Hoidamme potilaidemme toimenpiteitä ja kipua uusimmin tekniikoin moniammatillisesti. Teemme tiimityötä, jonka tavoitteena on aina mahdollisimman turvallinen ja laadukas hoito potilaan yksilöllisyys huomioiden.