Laura Sundqvist, erikoistuva lääkäri

Erikoistuva lääkäri Laura on OYSissa erikoistumassa naistentauteihin ja synnytyksiin. Kiinnostus gynekologiaan lähti naistentautien kurssista. Vapaa-ajalla Laura harrastaa käsitöitä, ulkoilua ja pihahommia.

Mitä teet työksesi?

Olen naistentautien ja synnytysten erikoistuva lääkäri.

Mitä työpäiväsi pitävät sisällään?

Erikoistuvana lääkärinä työskentelen vuorollaan kaikilla osastoillamme, joten työpäiväni ovat hyvin erilaisia. Sijoituksesta riippuen työpäivä voi olla naistentautien- tai äitiyspoliklinikalla, osastolla, synnytyssalissa tai leikkaussalissa. Sisältö on siten myös hyvin vaihtelevaa kiireettömistä poliklinikan potilaista synnytyssalin nopeita toimia vaativiin tilanteisiin. Erikoistuvan lääkärin päiviin sisältyy lisäksi koulutusta sekä ennalta sovittuina koulutushetkinä että jatkuvana erikoislääkäreiden opastuksena työpäivän lomassa.

Miten päädyit näihin tehtäviin?

Kiinnostuin gynekologiasta lääketieteen opiskelujen aikana alan monipuolisuuden vuoksi. Halusin myös alalle, jossa töitä tehdään käsin, ei pelkästään tietokoneen kautta. Ajattelin ensin, että minusta tulee kirurgi, mutta naistentautien kurssin aikana innostuin siitä. Päädyin OYSiin tekemään yliopistosairaalajaksoa suoritettuani ensin erikoistumiskoulutukseen kuuluvat terveyskeskus- ja keskussairaalaajaksot Rovaniemellä. Olen opiskellut Oulussa, minkä vuoksi OYS tuntui kotoisalta paikalta.

Mikä työssäsi on kiinnostavinta?

Työssäni kiinnostavinta on sen monipuolisuus. Naistentaudit ja synnytykset on erikoisalana kuin yhdistelmä kirurgiaa, radiologiaa, sisätauteja, syöpätauteja ja montaa muuta alaa.

Miten palaudut töistä?

Palaudun töistä käsitöiden, ulkoilun ja pihahommien merkeissä.