Anu Palosaari, sairaanhoitaja

Anu toimii sairaanhoitajana lastenkirurgisella osastolla. Anun vastuualueita ovat haavanhoito sekä opiskelijavastaavana ja halkijohoitajana toimiminen. Vapaa-ajalla Anu harrastaa käsitöitä ja liikuntaa.

Mitä teet työksesi?

Toimin sairaanhoitajana Lastenkirurgisella osastolla OYSissa. Vastuualueina minulla on haavanhoito sekä toimin yhtenä kolmesta halkiohoitajasta. Usean vuoden ajan olen myös työskennellyt osastollamme opiskelijavastaavana.

Mitä työpäiväsi pitävät sisällään?

Hoitotyön eri osa-alueiden toteuttamista perushoitoa, lääke- ja nestehoitoa sekä ohjausta. Välillä toimin myös vastaavana hoitajana. Moniammatillinen toiminta korostuu lasten ja nuoren hoitotyössä. Yhteistyö vanhempien kanssa on myös jokapäiväistä toimintaa.

Miten päädyit näihin tehtäviin?

Olen aikaisemmalta koulutukseltani lastenhoitaja. Lastenhoitajana työskentelin lasten kirurgisella osastolla (os 58) sekä yhden kesän vastasyntyneiden osastolla (os55). Valmistuin sairaanhoitajaksi AMK 2002. Vuonna 2004 sain toimen, mistä lähtien olen työskennellyt lasten kirurgisella osastolla. Vuonna 2014 suoritin Haavanhoidon erikoistumisopinnot 30 op. Työpaikkakoulutuksen ja perehdytyksen myötä toimin myös halkiohoitajana.

Mikä työssäsi on kiinnostavinta?

Eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa työskentely monipuolistaa työtä. Välillä saan hoitaa vauvoja ja välillä murrosikäisiä, leikki- ja kouluikäisiä unohtamatta. Haavanhoitajana jaan tietotaitoa haavanhoidosta ja osallistun koko talon kattavaan haavaryhmään. Haavaryhmän kautta saan uusinta tietoa esim. haavanhoitotuotteista. Halkiohoitajana toimiminen laajentaa työnkuvaa usealle eri osaamisalueelle. Yhteistyö koko halkiotyöryhmän kanssa vahvistaa moniammatillista toimintaa. Opiskelijoiden kanssa työskentely antaa vastavuoroisesti uutta tietoa ja pistää miettimään perusteluja omalle toiminnalle ja näyttöön perustuvalle hoitotyölle.

Miten palaudut töistä?

Harrastan käsitöitä ja liikuntaa. Käytän hyödykseni mm. Vaparin kautta järjestettäviä liikuntaryhmiä kuntojumppaa, venyttelyä sekä kuntosalia.  Perheen ja ystävien kanssa vietetty aika antaa voimia.