OYS Lasten ja naisten osaamiskeskus

Naisten palvelut

Kehittynyttä ja asiantuntevaa hoitoa

Kohtaamme sinut yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti erilaisissa elämäntilanteissa. Oulun yliopistollisen sairaalan naistentautien palvelualueella saat korkeatasoista ja turvallista hoitoa. Hoidamme potilaita ajantasaiseen tietoon perustuen. Olemme aktiivisesti mukana kansallisissa ja kansainvälisissä lääke- ja hoitotieteen tutkimusryhmissä.

Hoitomenetelmien ja hoidon kehittäminen perustuu tutkimuksista saatuun tietoon potilaidemme parhaaksi. Leikkauspotilaiden hoidon lähtökohtana on potilaan nopea toipuminen ja kotiutuminen. Leikkauksissa käytämme uutta teknologiaa, kuten robottikirurgiaa ja lyhytjälkihoitoista tähystyskirurgiaa. Kohdunpoisto-, laskeumakorjaus- ja virtsankarkailukorjausleikkaukset ovat tavallisimpia leikkauksia.

Yleisiä naistentaudeilla hoidettavia vaivoja ja sairauksia ovat vuotohäiriöt, alamahakipu, kohdun lihaskasvaimet, virtsankarkailu, kohdun, virtsarakon tai peräsuolen laskeumat, raskaudenkeskeytykset ja keskenmenot sekä kohdunsuun solumuutoksiin liittyvät tutkimukset ja hoidot. Meillä tehdään myös vaativia toimenpiteitä kuten syöpä- ja endometrioosileikkauksia. Autamme lapsettomuuden tutkimisessa ja hoidoissa. Palveluihimme sisältyvät hedelmöityshoidot sekä tähän liittyvä sukusolupankkitoiminta.