Sairaanhoidon palvelukeskus

Sairaalan moniosaajapalvelut

Sairaalan moniosaajapalveluihin (OYS Sampa) kuuluvat sairaalahuollon ja välinehuollon toiminnot sairaanhoitopiirissä sekä hoitologistiikka Oulun yliopistollisessa sairaalassa. OYS Sampan tehtävänä on osallistua potilaan kokonaishoidon toteutukseen tuottamalla puhdas, turvallinen ja toimiva ympäristö sekä huolehtia potilaan perushoidon avustamispalveluista laadukkaasti ja taloudellisesti.

Avustamispalveluja ovat ruoka-, väline- ja vuodehuoltotehtävät sekä palvelutehtävät. Välinehuollon tehtävänä on potilaan leikkaushoidossa ja tutkimuksessa käytettävän hoitovälineistön puhdistus, tarkastus, kunnostus, pakkaus, sterilointi, varastointi ja toimittaminen eri käyttöpisteisiin. Hoitologistiikan tehtävänä on huolehtia asianmukaisten hoidossa käytettävien tarvikkeiden oikea-aikaisesta toimittamisesta asiakkaalle. Leikkaus- ja toimenpideyksiköiden tarpeisiin hoitologistiikka tuottaa tarkoin suunnitellut toimenpidekohtaiset pakettikokonaisuudet.

Sairaalahuoltopalvelut 

Sairaalahuoltopalvelujen vastuualueen tehtävänä on osallistua potilaan kokonaishoidon toteutukseen tuottamalla puhdas, toimiva ja turvallinen ympäristö sekä huolehtia potilaan perushoidon avustamispalveluista laadukkaasti ja taloudellisesti. Avustamispalveluja ovat ruoka-, väline- ja vuodehuoltotehtävät sekä palvelutehtävät. Tuloksen saavuttamiseksi panostetaan erityisesti henkilöstön tehokkaaseen käyttöön ja ammattitaidon ylläpitämiseen. 

Välinehuoltopalvelut

Välinehuoltokeskus tuottaa palveluja Oulun yliopistollisen sairaalan ja Oulun kaupungin tarpeisiin. Sen lisäksi yksikkö tuottaa välinehuollon palveluja lähiympäristön asiakkaille.

Välinehuollon tehtävänä on potilaan leikkaushoidossa ja tutkimuksessa käytettävän hoitovälineistön puhdistus, tarkastus, kunnostus, pakkaus, sterilointi, varastointi ja toimittaminen eri käyttöpisteisiin. Välinehuoltotoiminta on vastuullista, tartuntojen leviämistä ehkäisevää työtä.

Hoitologistiikka

Hoitologistiikan tehtävänä on huolehtia asianmukaisten hoidossa käytettävien tarvikkeiden oikea-aikaisesta toimittamisesta asiakkaalle. Leikkaus- ja toimenpideyksiköiden tarpeisiin hoitologistiikka tuottaa tarkoin suunnitellut toimenpidekohtaiset pakettikokonaisuudet.

Ota yhteyttä henkilöstöömme

Henkilöstömme yhteystiedot löydät yhteystiedot ja henkilöstö -sivulta.