Sairaanhoidon palvelukeskus

Lääke- ja potilashoidon palvelut

Logistiikkapalvelut

Logistiikkapalvelut vastaavat OYSin logistiikkapalveluista, materiaalinhallinnasta sekä potilaskuljetuspalveluista.

Varastopalvelut
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin varastopalveluista vastaavat OYSin keskusvarasto sekä Oulaskankaan sairaalan varasto. Keskusvaraston tehtävänä on vastaanottaa, varastoida sekä lähettää käyttäjille heidän tarvitsemansa tuotteet. Keskusvarastossa hoidetaan myös keskitetysti tilaaminen toimittajien suuntaan sekä autetaan asiakkaita tuotteiden etsimisessä ja hankinnassa. Keskusvarastojen asiakkaita ovat PPSHP:n sairaaloiden lisäksi Oulun kaupunki, Oulaisten kaupunki sekä ympäristökuntien julkisten palveluntuottajien toimijat.

Kuljetuspalvelut
Kuljetuspalveluiden tehtävänä on huolehtia OYSin sisäiset materiaalikuljetukset. Kuljetettavia materiaaleja ovat muun muassa varastotavarat, ruoka, lääkkeet, lääkintälaitteet, laboratorionäytteet, posti ja jätteet. Sisäiset materiaalikuljetukset hoidetaan vetotrukein tai lähettipalveluin. Kuljetuspalvelut huolehtivat lisäksi osan autokuljetuksista yhdessä ulkoisten palveluntarjoajien kanssa. Kuljetuspalvelut koordinoivat myös kiireettömien taksi- ja ambulanssikuljetusten järjestämisen terveydenhuollon toimintayksiköiden välillä.

Potilaskuljetuspalvelut
Potilaskuljetuspalveluiden tehtävänä on hoitaa kaikki OYSin sisäiset potilassiirrot eri hoidollisten yksiköiden välillä sekä potilassiirrot OYSin ja Oulun kaupunginsairaalan välillä.

Apteekkipalvelut

Sairaala-apteekin tehtävänä on taata potilaille turvallinen, tehokas, taloudellinen ja tarpeellinen lääkehoito PPSHP:n sairaaloissa ja asiakaskuntien yksiköissä. Toimipisteitämme on kaksi: OYS apteekki ja Oulaskankaan lääkekeskus. Sairaala-apteekki palvelee pääasiallisesti sairaaloiden sisäisiä lääketarpeita ja tartuntatautipotilaita. Apteekki on avoinna arkisin klo 8-16.

Tartuntatautilääkkeiden luovutus potilaille OYS apteekista

Asiakirjahallinnon palvelut

Asiakirjahallinnon palvelualueeseen kuuluvat arkisto- ja suunnitteluyksikkö, tekstinkäsittely ja puhelin- ja asiakaspalvelu sekä Oulaskankaan arkisto. Arkisto- ja suunnitteluyksikössä muun muassa säilytetään potilasasiakirjoja. Potilas saa asiointiin liittyvää neuvontaa asiakirjahallinnon puhelinpalvelusta, kun taas viranomaiset ja organisaatiot voivat otta yhteyttä salatulla sähköpostilla. Tekstinkäsittely-yksikössä kirjoitetaan lääkärien sanelemat tekstit potilasasiakirjoihin, ja puhelin-ja asiakaspalvelussa vastataan sairaalan puhelinvaiheeseen tuleviin puheluihin.

Ravintopalvelut

Ravintopalveluihin kuuluvat ravintokeskukset, ravintolat ja kahviot Oulun yliopistollisessa sairaalassa, Oulaskankaan sairaalassa sekä äidinmaitopalvelut Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Ravintokeskukset tuottavat ateria- ja välipalavaihtoehtoja potilaille, henkilökunnalle ja sairaalassa asioiville vieraille. Tervetuloa ruokailemaan pisteisiimme.

TUTUSTU RAVINTOLOIHIMME JA KAHVILOIHIMME

Ota yhteyttä henkilöstöömme

Henkilöstömme yhteystiedot löydät yhteystiedot ja henkilöstö -sivulta.