Takaisin

Tietokonetomografiatutkimus

Tietokonetomografiatutkimus (TT) on röntgensäteilyyn perustuva tutkimus, jossa kuvattavasta elimestä otetaan eri paksuisia leikekuvia. TT-tutkimuksessa käytetään jodipitoista varjoainetta, jota voidaan antaa joko verenkiertoon tai suun kautta.

Tietokonetomografia (TT) käyttää röntgensäteitä ja tietokonetta luodakseen kuvia elimistöstä. Kuvauksesta käytetään myös nimeä tietokonekerroskuvaus tai viipalekuvaus. TT-tutkimuksella saadaan yksityiskohtaista tietoa kehon rakenteista, kuten sisäelimistä, verisuonista ja luista. TT-tutkimuksessa käytetään jodipitoista varjoainetta, jota voidaan antaa joko verenkiertoon tai suun kautta.

Saamassasi kutsukirjeessä käydään läpi valmistautumisohjeet. Osaan tutkimuksista ei tarvitse erillistä valmistautumista, mutta toisiin sinua pyydetään olemaan esimerkiksi syömättä ja juomatta. Vastaa käyntiisi liittyvään TT-esitietokyselyyn OmaOys-palvelussa ennen tutkimukseen tuloa. Jos sinulla ei ole mahdollista vastata kyselyyn sähköisesti, täytä kutsun liitteenä oleva esitietolomake ja tuo se mukanasi tutkimuskäynnille.

Sinun tulee kertoa, mikäli olet raskaana. Vatsan ja lantion alueen röntgenkuvauksia ei tehdä raskaana oleville naisille, ellei kyseessä ole hätätilanne, jotta sikiötä ei altistettaisi röntgensäteilylle.

Yhteystiedot

Ajanvarausnumero:
Keskus- ja päivystysröntgen: 040 5811 728
Soittoaika: ma 7.45 – 14.15, ti-to 7.45 – 15.30, pe 7.45 – 15.0​0
Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä

Ajanvarausnumero:
Oulaskankaan röntgen: 08 315 7619

Sijaintitieto:
Keskusröntgen (F-röntgen)
Kajaanintie 50, 90220 Oulu
Sisäänkäynti N, rakennusosa N4, 1. kerros
Tai
Kiviharjuntie 9, 90220 Oulu
Sisäänkäynti G, rakennusosa N4, 1. kerros

Päivystysröntgen (B-röntgen)
Kajaanintie 50, 90220 Oulu​
Sisäänkäynti NK, rakennusosa K2, 1. kerros
Tai
Kiviharjuntie 9, 90220 Oulu
Sisäänkäynti G, rakennusosa K2, 1. kerros

Oulaskankaan röntgen (OAS röntgen)
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen
sisäänkäynti A-ovi, 1. kerros
Oulaskangas

Terveyskylä | Tutkimukseen tulijan talo