Natiiviröntgentutkimus
Natiiviröntgentutkimus on niin sanottu perinteinen röntgenkuvaus, jossa kuvattavasta kohdasta otetaan yksi tai useampi kuva. Natiivitutkimukseen ei yleensä ole esivalmisteluja eikä siinä käytetä varjoainetta.
Natiiviröntgenkuvaus on nopea ja kivuton kuvantamismenetelmä, jolla voidaan tutkia esimerkiksi luiden tai keuhkojen sairauksia. Ennen röntgenkuvausta voit syödä ja juoda normaalisti ja jatkaa tavanomaisten lääkkeiden ottamista. Korut tai metallia sisältävät vaatteet joudut ottamaan pois kuvausalueelta. Jos olet raskaana, niin kerro siitä röntgenin henkilökunnalle. Vatsan ja lantion alueen röntgenkuvauksia ei tehdä raskaana oleville naisille, ellei kyseessä ole hätätilanne.
Röntgenkuvaa otettaessa sinua pyydetään yleensä olemaan kuvauspöydällä tai seisomaan kuvaustelineellä niin, että tutkittava kehon osa voidaan kuvata. Röntgenhoitaja ohjaa kuvauslaitteen paikoilleen ja pyytää sinua olemaan liikkumatta ja tarvittaessa hengittämättä. Samasta kohteesta voidaan ottaa kuvia useasta eri suunnasta, jotta saadaan mahdollisimman paljon tietoa. Koko kuvaus kestää yleensä vain muutaman minuutin.
Puhelin:
040 5811 728
Soittoaika:
ma–pe 7.45–15.00
Sijaintitieto:
G kuvantaminen (Avohoitotalo)
Kiviharjuntie 9, 90220 Oulu
Sisäänkäynti G, R-kerros (katutaso)
Hammasröntgen F kuvantaminen
Kajaanintie 50, 90220 Oulu
Sisäänkäynti N, N4, 1. kerros
B kuvantaminen
Kajaanintie 50, 90220 Oulu
B-rakennus 0. ja 1. kerrokset
Oulaskankaan röntgen (OAS röntgen)
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen
Sisäänkäynti A-ovi, 1. kerros
Oulaskangas