Takaisin

Raskaana olevien päivystys

OYSin synnyttäjien vastaanotto toimii myös raskaana olevien päivystyspoliklinikkana. Päivystysvastaanotolle voi hakeutua raskaudenaikaisissa ongelmissa raskausviikolta 22 alkaen ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

OYSin synnyttäjien vastaanoton raskaana olevien päivystyksessä hoidetaan äkillisiä raskaudenaikaisia ongelmia raskausviikolta 22 alkaen. Ennen raskausviikon 22 täyttymistä ensisijainen hoito ja arvio tapahtuvat omassa terveyskeskuksessa tai virka-ajan ulkopuolella Oulun seudun yhteispäivystyksessä.

Raskaana olevien päivystykseen voi hakeutua ilman lähetettä esimerkiksi seuraavista oireista:

  • Sikiön liikkeiden väheneminen (liikelaskennan kriteerit eivät täyty, ks. alempaa “Sikiön liikelaskenta”)
  • Kivuliaat supistukset
  • Verinen tai vetinen vuoto emättimestä
  • Raskausmyrkytykseen viittaavat oireet
  • Olet joutunut onnettomuuteen tai kaatunut

On suositeltava soittaa synnyttäjien vastaanottoon ennen raskaana olevien päivystykseen tuloa (ks yhteystiedot alempaa). Puhelimeen vastaava kätilö tekee hoidontarpeen arvion ja antaa tarvittaessa kotihoito-ohjeita. Kiireellisissä tapauksissa on tarvittaessa soitettava ambulanssi yleisestä hätänumerosta 112. 

Raskaana olevien päivystykseen saapuvat asiakkaat katsotaan kiireellisyysjärjestyksessä. Tarvittaessa lääkäri tutkii päivystyksenä tulleen raskaana olevan ja päättää hänen jatkohoidostaan. Raskaana olevien päivystykseen voi saapua myös lähetteellä esimerkiksi neuvolasta, jolloin ei ole tarvetta soittaa ennen synnyttäjien vastaanottoon saapumista.

Lisätietoa ja ohjeita

Synnyttäjien vastaanotto

Käyntiosoite:
OYS SN-sisäänkäynti, N4, 2. kerros 
Kajaanintie 50, 90220 Oulu

Puhelin:
08 315 3198

Aukiolo:
Ympäri vuorokauden

Naistalo - Raskausajan ongelmat