Takaisin

Oulun seudun yhteispäivystys

Oulun seudun yhteispäivystyksessä (OSYP) hoidetaan sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Ennen lähtöä päivystykseen soita 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Oulun seudun yhteispäivystyksessä hoidetaan sairauksia ja vammoja, joiden hoitamatta jättäminen lähimmän vuorokauden aikana tai viikonloppuisin aiheuttaisi merkittävän terveydellisen riskin. Alle 16-vuotiaiden lasten tulee hakeutua OYSin Lasten ja nuorten päivystykseen. Tästä OYSin Lasten ja nuorten päivystykseen.

Ennen lähtöä yhteispäivystykseen tulee ottaa aina yhteyttä Päivystysapuun joko soittamalla maksuttomaan numeroon 116 117 tai ottamalla yhteyttä chatissa. Siirry tästä Päivystysavun chat-palveluun. Päivystysapu tekee alustavan hoidontarpeen arvion puhelimessa ja antaa tarvittaessa toimintaohjeita. Hätätilanteessa soitetaan aina numeroon 112.

Mikäli henkilö on saanut lähetteen päivystykseen esimerkiksi perusterveydenhuollosta tai työterveydestä, on lähetteen antamisen yhteydessä tehty jo alustava hoidontarpeen arviointi lääkärin toimesta. Tällöin päivystykseen voi saapua ilman, että soittaa ensin Päivystysapuun.

Kaikille Oulun seudun yhteispäivystykseen tulijoille tehdään heidän saapuessaan hoidontarpeen ja kiireellisyyden arvio. Hoidontarpeen arvion jälkeen hoito jatkuu joko 1) yhteispäivystyksessä tai 2) virka-aikana oman alueen terveyspalveluissa. Vaihtoehtoisesti jos hoitoa ei tarvita, annetaan päivystyskäynnillä tarvittavaa neuvontaa ja opastusta.

Yhteispäivystykseen hoitoon jäävien potilaiden hoito tapahtuu kiireellisyyden mukaan, ei tulojärjestyksessä. Omaa hoitoa voi joutua odottamaan.

PÄIVYSTYKSEEN TULIJAN OPAS

 

Olenko päivystyspotilas?

Lisätietoja yhteispäivystyskäynnin tueksi

Oulun seudun yhteispäivystys

Käyntiosoite:
OYS A1-ovi
Kajaanintie 50, 90220 Oulu

Puhelin:
116 117

Potilaiden ja omaisten sekä hoitolaitoksista tulevat tiedustelut:
Asiakaspalvelusihteeri 08 315 2688

Terveyskylä – Päivystystalo