OYS Sydän

Potilaille ja asiakkaille

Tervetuloa OYS Sydämeen!

OYS Sydämessä toimii viisi sydänpotilaan hoitoon erikoistunutta poliklinikkaa, kaksi Sydänosastoa sekä Sydänsairauksien, Sydänseurannan ja Sydäntehovalvonnan yksiköt. Tältä sivulta löydät kuvaukset palvelupisteistämme ja niiden sijainnit sekä koottuja ohjeita OYS Sydämeen saapuvalle potilaalle.

Voit valita hoitopaikkasi asuinpaikastasi riippumatta.

LUE LISÄÄ VALINNANVAPAUDESTA

Sydänosastot ja yksiköiden toiminnot

Kaikki yksikömme toivottavat jokaisen potilaan lämpimästi tervetulleeksi hoitoonsa. Olemme keränneet Sydänosastojen sekä Sydänsairauksien, Sydänseurannan ja Sydäntehovalvonnan yksiköiden esittelyt ja yhteystiedot omalle sivulle, johon pääset klikkamalla alla olevaa painiketta.

Tutustu yksiköidemme toimintaan

Sydänpoliklinikat

Sydänpoliklinikoillemme saavutaan OYSin SN-sisäänkäynnistä, josta noustaan 2. kerrokseen ja jatketaan kohti rakennusosaa N1. Poliklinikoiden yleinen puhelinnumero on: 08 315 3550.

Sydänpoliklinikoillamme käy vuosittain 16 000 sydänpotilasta. Poliklinikoille tullaan lääkärin lähetteellä, jonka kirjoittaa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon tai työterveyshuollon lääkäri. Saat poliklinikkakäyntiajan sekä postitse ajanvarauskirjeellä että tekstiviestimuistutuksena. Poliklinikkakäynti kestää yleensä alle tunnin. Sydänpoliklinikalla käyntiä varten sinulla ei tarvitse olla saattajaa, ellei sitä ole ajanvarauskirjeessä erikseen mainittu. Lue lisää valmistautumisesta poliklinikkakäynnille ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Sydänpoliklinikalla sydänlääkäri tekee sinulle lähetteen perusteella yksilöllisen hoitosuunnitelman. Poliklinikoillamme tehdään korkeatasoisella teknologialla toteutettavia sydäntutkimuksia, joilla selvitetään sydänsairauden mahdollisuutta ja annetaan sydänsairaudesta diagnooseja. Yleisimpiä sydänsairauksia ovat sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, sydänsarkoidoosi, kardiomyopatia, monenlaiset rytmihäiriöt tai läppäviat. Tutustu erilaisten sydänsairauksien hoitoon palveluistamme.

Sydänsairauksien tutkimisessa käytetään sydämen ultraäänitutkimuksia, kliinistä rasituskoetta, vuorokausinauhoituksia (Holter) sekä tahdistimen mittauksia. Ajanvarauskirjeen mukana on ohje valmistautumisesta sinulle tehtäviin tutkimuksiin. Noudatathan ohjetta tarkasti, että sydäntutkimusta on turvallista ja luotettavaa tehdä. Voit lukea lisää poliklinikoilla tehtävistä tutkimuksista alla olevista poliklinikkakuvauksista tai palveluistamme.

karttaopastus

Kysyttävää hoidostasi tai OYSiin saapumisesta?

Onko sinulla kysttävää hoidostasi sairaalassa tai OYSiin saapumisesta? Kokosimme tietopaketin sairaalassa olevalle sydänpotilaalle. Tietopaketista löydät kuvaukset eri oireiden tai diagnoosien vuoksi sairaalaan sisäänotetun potilaan hoidon etenemisestä. Tietopaketissa on kuvattu muun muassa akuutin sydäninfarkti-, rintakipu- ja sydämen vajaatoimintapotilaan sekä ecmo-hoidossa olevan potilaan hoitopolkua OYSissa.

Tutustu tietopakettiin

OYS Sydän -osaamiskeskukseen on turvallista tulla 

Olemme palvelleet potilaitamme turvallisesti myös korona-aikana. Katso alta esittelyvideo kardiologian poliklinikan toiminnasta.