OYS Ensihoito

Ensihoitoa potilaslähtöisesti, inhimillisesti, ammattitaidolla

Hädän hetkellä turvallisuuden ytimessä

OYS Ensihoito on yksi Suomen suurimmista ensihoitopalveluista, joka palvelee noin 415 000 asukasta, hoitaen noin 75 000 ensihoitotehtävää vuodessa. OYS Ensihoidossa Pohjois-Pohjanmaan alueella toimii neljä ympärivuorokautista terveydenhuollon päivystystä,  42 ensihoitoyksikköä, kaksi kenttäjohtoyksikköä sekä lääkäriyksikkö. Ensihoitopalvelussa työskentelee yli 400 työntekijää.

Ensihoitopalvelu on Suomen sisäisen turvallisuuden keskeinen toimija yhteistyössä pelastustoimen, poliisin ja rajavartioston kanssa. Ensihoitopalvelu, päivystykset ja muut sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat toimivat tiiviissä yhteistyössä. Lisäksi OYS Ensihoito tuottaa koko OYS-erityisvastuualueelle asiantuntijapalvelua ja päivystävän ensihoitolääkäripalvelun yhteistyössä alueen muiden sairaanhoitopiirien kanssa.

LUE LISÄÄ OYSIN POTILASLÄHTÖISESTÄ ENSIHOIDOSTA

Milloin soitat 112?

Soita hätänumeroon, kun kohtaat hätätilanteen ja tarvitset kiireellistä viranomaisapua, tai tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa.

Tutustu 112-ohjeistukseen

Milloin soitat 116 117?

Päivystysapu on ohjaus- ja neuvontapalvelu, johon otetaan yhteyttä ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu on saatavilla myös maksuttomana chattina

TUTUSTU PÄIVYSTYSAPUUN

Mitä ensihoidossa tapahtuu?

Terveyskylän sivuilta löydät lisätietoa muun muassa ensihoitoa vaativan tilanteen tunnistamisesta, avuntarpeen arvioinnista ja ensihoitopalvelun yksiköistä.

TUTUSTU ENSIHOItotoimintaan