OYS Vatsakeskus

OYS Vatsakeskus

”Työyhteisössämme ovat tärkeitä kollegiaalisuus, moniammatillinen yhteistyö, koulutusmyönteisyys ja tutkimusmyönteisyys.”

Haluatko osaksi vatsakeskuksen osaajia?

Seuraavassa videossa esitellään moniammatillista osastohoitotyötä vatsaosastolla 1A ja 1B (huom. osaston nimi muuttunut videon tekemisen jälkeen)

Vatsaosasto 1A ja 1B

Kiinnostaako sinua gastrokirurgia, gastroenterologia, urologia tai verisuonikirurgia? Vatsakeskuksessa pääset näkemään monipuolisesti oman erikoisalasi toimintaa erikoissairaanhoidon tasolla ja pääset työskentelemään moniammatillisessa tiimissä. Voit kehittää itseäsi osaajana ja uralla eteneminen on mahdollista. Vatsakeskuksessa on myös mahdollista tehdä tutkimustyötä.

Osastohoitotyö vatsakeskuksessa on moniammatillista ja monipuolista, jota toteutetaan tiimi-ja parityöskentelynä. Keskiössä on potilaan kokonaisvaltainen hoito ja tarkkailu vaativien leikkauksien ja sairauksien vuoksi. Tilanteet voivat muuttua nopeasti, mutta töitä tehdään yhteistyössä. Työssä näkee potilaan polun sekä päivystyksellisestä että suunnitellusta näkökulmasta. Useiden potilaiden kohdalla toteutetaan nopean toipumisen toimintamallia (ERAS), jolloin keskiössä ovat potilasohjaus ja motivointi kuntoutumiseen.

Avohoitotyössä eri erikoisalojen poliklinikoilla hoitajan tehtävänkuvaan kuuluvat itsenäiset sairaanhoitajan vastaanotot ja vastaanoton pitäminen lääkärin työparina. Työ on monipuolista ja edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja. Perus vastaanottotyön lisäksi olemme avustamassa erilaisissa tutkimuksissa mm. tähystykset ja toimenpiteet. Työ edellyttää itsenäistä työotetta sekä moniammatillista yhteistyötä. Hoitajan työssä vaadittava riittävä osaaminen saavutetaan perehdytyksellä ja työkokemuksella vaiheittain.

”Tule meille osaajien joukkoon! Tehdään ja kehitetään yhdessä monipuolista vatsakeskuksen potilastyötä muuttuvassa ympäristössä.”

Vatsakeskuksen avoimet työpaikat löydät kuntarekrystä. Rekrytoinnin kautta voi ilmoittautua myös sijaisuuksiin ja keikkatöihin.

Kuntarekry.fi

Opetus

Lääketieteen opiskelija   

OYS vatsakeskuksessa voi suorittaa lääketieteen erikoistumiskoulutuksen gastrokirurgian, gastroenterologian, urologian ja verisuonikirurgian erikoisaloilla.

Gastrokirurgian, gastroenterologian, urologian ja verisuonikirurgian lääkäreiden osaamisen syventäminen

Kysy mahdollisuuksista lisää:

Gastrokirugian/ Gastroenterologian Vastuuyksikköpäällikkö Tero Rautio: tero.rautio(at)pohde.fi

Urologian vastuuyksikköpäällikkö Hanna Ronkainen: hanna.ronkainen(at)pohde.fi

Verisuonikirurgian vastuuyksikköpäällikkö Pekka Romsi: pekka.romsi(at)pohde.fi

Tutustu tarkemmin lääketieteen opiskelijoiden yleisiin ohjeisiin Lääketieteen opinnot – OYS

Hoitotyön opiskelija

Toimimme opetussairaalana eri ammattikorkeakouluista ja ammattiopistoista tuleville ohjaajan opiskelijoille. Teemme yhteistyötä myös Oulun yliopiston terveyshallinto- ja hoitotieteen koulutusohjelmien kanssa. Osastohoitotyössä meillä on käytössä opetusmoduuli, jossa tuella pääset nopeasti itse harjoittelemaan potilaan hoitotyötä turvallisesti.

Tutustu tarkemmin sosiaali- ja terveyden alan opiskelijoiden ohjeisiin Sosiaali- ja terveysalan opiskelija – OYS