OYS Vatsakeskus

Yhteystiedot

Palvelupaikat ja yhteystiedot

Gastron poliklinikka

Poliklinikalla toimivat gastroenterologin ja gastrokirurgin polikliiniset vastaanotot, joissa tehdään erilaisia maha-suolikanavan tähystys- ja toimintatutkimuksia.

Potilaat tulevat poliklinikalle hoitoon yleensä lääkärin lähetteellä ajanvarauksen kautta. Potilaiden hoito toteutetaan alueellisesti sovitun hoidonporrastuksen mukaisesti. Osa potilaista tulee tutkimuksiin päivystyksenä sairaalan muilta osastoilta.

Urologian poliklinikka

Urologian poliklinikka tarjoaa laadukasta avohoitoa, jota tuottaa erikoisalaan liittyvän erityisosaamisen hallitseva henkilöstö.

Urologian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan virtsaelinsairauksia sairastavia potilaita, esimerkiksi eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua, eturauhassyöpää, virtsarakkosyöpää ja munuaiskasvaimia. Lisäksi tehdään pientoimenpiteitä. Poliklinikalla toimivat uroterapeutin-, seksuaalineuvojan-, syöpäsairaanhoitajan- ja avannehoitajan vastaanotto. Lisäksi meillä työskentelevät tutkimushoitajat, joiden tehtävänä on osallistua tutkimiseen, ohjata potilaita, kerätä tuloksia ja tehdä yhteistyötä tutkijoiden kanssa.

Vatsaosasto 1A

Osastolla hoidetaan suoliston alueen sairauksien tutkimuksiin ja leikkauksiin tulevia potilaita. Keskeisiä ryhmiä ovat suolistosyöpää, suolistoverenvuotoa ja tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavat sekä potilaat, joille tehdään suoliavanne.

Osastolla hoidetaan myös OYS​in erityisvastuualueen elektiiviset ja päivystykselliset maksa-, haima- ja sappikirurgiset potilaat sekä lisämunuaisten kirurgiaa tarvitsevia potilaita. Osastolta käsin toteutetaan potilaiden kirurginen hoito, erilaiset sappi ja haimateiden tähystykset sekä toimenpideradiologiset hoidot ja tutkimukset.

Vatsaosasto 1B

Osastolla hoidetaan gastrokirurgisia päivystyspotilaita, ruokatorven ja mahalaukun sairauksia sairastavia sekä laihdutuskirurgisia potilaita. Hoito toteutetaan leikkaushoidolla, tähystystoimenpiteillä, radiologisilla toimenpiteillä ja muilla hoidoilla.

Hoidon lisäksi tehdään paljon erilaisia radiologisia ja tähystystutkimuksia.  Erityisosaamista vaativia leikkauksia ja toimenpiteitä tehdään koko Pohjois-Suomen alueen potilaille.

Vatsaosasto 2

Osastolla hoidetaan vatsakeskuksen urologiset potilaat.  Urologisista sairauksista tyypillisimpiä ovat eturauhasen, munuaisten, virtsarakon, virtsajohdinten ja kivespussin sairaudet.

Toimenpiteistä yleisimpiä ovat eturauhasen ja munuaisen poistoleikkaukset, virtsarakon ja eturauhasen höyläykset ja vaativimpia ovat virtsarakon poiston takia tehdyt suolirakot ja virtsa-avanteet. 

Raahen toimenpideyksikkö

Osa vatsakeskuksen polikliinisesta kirurgiasta tapahtuu Raahen sairaalassa, jossa tehdään erilaisia paikallispuudutuksessa tehtäviä toimenpiteitä kuten suonikohjujen lämpökatetrihoitoja ja vasektomioita (miehen sterilisaatio). 

Verisuonikirurgian poliklinikka

Verisuonikirurgian poliklinikalla tehdään erilaisia toimintatutkimuksia ja pientoimenpiteitä. Potilaat tulevat hoitoon lääkärin lähetteellä ajanvarauksen kautta.

Tyräpoliklinikka

Osoite
Kiviharjuntie 9, Avohoitotalo G-ovi, 1 krs.

Puhelin
08 315 8040, soittoaika ma-pe klo 8-12. Takaisinsoitto ma, ke ja pe. Voit asioida myös Terveyskylän tyrädigihoitopolun kautta.