OYS Vatsakeskus

Urologia

OYS tarjoaa korkealaatuista ja inhimillistä hoitoa sekä naisten ja miesten virtsaelinsairauksiin että miesten sukupuolielinten sairauksista ja toimintahäiriöistä kärsiville. Sairaalassa on ympärivuorokautinen urologipäivystys.

Urologian poliklinikalla tutkitaan modernein menetelmin virtsateiden ja sukupuolielinten sairauksia ja oireita. Suurimman potilasryhmän muodostavat urologiset syöpäsairaudet. Yleisimpiä ovat miesten eturauhassyöpä sekä virtsarakko- ja munuaissyöpä. OYSissa tutkitaan ja hoidetaan myös hyvänlaatuisia ylä- ja alavirtsateiden sairauksia ja toimintahäiriöitä, kuten virtsarakon yliaktiivisuutta ja virtsankarkailua, lantion alueen kiputiloja ja virtsakiviä sekä miesten sukupuolielinten sairauksia kuten eturauhasen liikakasvua ja erektiohäiriötä.

Urologiset leikkaukset vaihtelevat pienistä päiväkirurgisista leikkauksista ja tähystyksessä tehtävistä endoskooppisista toimenpiteistä suurempiin tähystys- ja avoleikkauksiin. Urologisen leikkausyksikön käytössä on kaksi leikkausrobottia, joilla tehdään vaativaa tähystyskirurgiaa kuten eturauhasen ja virtsarakon poistoleikkauksia.


Yhteystiedot

Urologian poliklinikka