Takaisin

Oulaskankaan yhteispäivystys

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä hoidetaan ainoastaan sellaisia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Ennen päivystykseen lähtöä, soita valtakunnalliseen Päivystysapuun, jonka numero on 116 117. Päivystysapu tekee alustavan hoidontarpeen arvion puhelimessa, antaa neuvontaa tai ohjaa tarvittaessa lähimpään avoinna olevaan päivystykseen.

Päivystysavulla on myös oma chat-palvelu, jossa voi keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Chat-palvelussa asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Siirry tästä linkistä klikkaamalla Päivystysavun chat-palveluun.

Jos lääkäri on kirjoittanut sinulle lähetteen Oulaskankaan yhteispäivystykseen perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta, voit tulla päivystykseen ilman soittoa Päivystysapuun.

Lähtiessäsi päivystykseen ota mukaan: Kela-kortti tai ajokortti, ajantasainen lääkelista, astmasuihkeet ja insuliinit sekä alle kouluikäiselle neuvolakortti.

Kaikille päivystykseen tulijoille tehdään hoidontarpeen ja hoidon kiireellisyyden arvio. Hoidontarpeen arvion jälkeen hoito jatkuu joko 1) päivystyksessä tai 2) virka-aikana perusterveydenhuollossa. Vaihtoehtoisesti, jos hoitoa ei tarvita, annetaan neuvontaa ja opastusta.

Potilaiden hoito tapahtuu päivystyksessä aina kiireellisyyden mukaan, ei tulojärjestyksessä. Tämän vuoksi lääkärille/hoitajalle pääsyä voi joutua odottamaan.

Oulaskankaalla toimii Seksuaalirikos-tukikeskus (Seri-tukikeskus), joka tarjoaa apua yli 18-vuotiaille seksuaaliväkivaltaa kokeneille sukupuolesta riippumatta.  Seri-tukikeskukseen voi hakeutua soittamalla numeroon 050 473 0960. Puheluun vastataan 24/7. Seri-tukikeskukseen hakeutuminen ei edellytä rikosilmoituksen tekemistä. Voit saapua meille itse, tukihenkilön tai viranomaisen saattamana 1 kuukauden sisällä seksuaalirikoksen tapahtumisesta. Jos tapahtuneesta on kulunut yli kuukausi, voit hakea apua oman alueesi terveysasemalta.

Olenko päivystyspotilas?

Lisätietoja päivystyskäynnin tueksi

Oulaskankaan yhteispäivystys

Käyntiosoite:
Oulaskankaan sairaala
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen

Käynti päivystykseen ovesta B1 kello 8-22 välisenä aikana ja ovesta B2 kello 22-08 välisenä aikana.

Puhelin:
Päivystysapu: 116 117
Omaistiedustelut: 08 315 7801

Oulaskankaan Seri-tukikeskus

050 473 0960

Hätäkeskus: 112

Terveyskylä - Oulaskankaan päivystys