Takaisin

Oulaskankaan yhteispäivystys

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä hoidetaan sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Ennen päivystykseen lähtöä soita 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä hoidetaan sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Käynti Oulaskankaan yhteispäivystykseen on ovesta B1 kello 8-22 välisenä aikana ja ovesta B2 kello 22-08 välisenä aikana.

Ennen lähtöä päivystykseen tulee AINA ottaa yhteyttä Päivystysapuun joko soittamalla maksuttomaan numeroon 116 117 tai ottamalla yhteyttä chatissa. (Siirry tästä Päivystysavun chat-palveluun. Asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.) Päivystysapu tekee alustavan hoidontarpeen arvion puhelimessa ja antaa tarvittaessa toimintaohjeita. Hätätilanteessa soitetaan aina numeroon 112.

Jos olet saanut lähetteen päivystykseen perusterveydenhuollosta tai työterveydestä, voit tulla päivystykseen ilman soittoa Päivystysapuun. Lähtiessäsi päivystykseen ota mukaan: Kela-kortti tai ajokortti, ajantasainen lääkelista, astmasuihkeet ja insuliinit, sekä alle kouluikäiselle neuvolakortti.

Kaikille päivystykseen tulijoille tehdään saapuessa hoidontarpeen ja kiireellisyyden arvio. Hoidontarpeen arvion jälkeen hoito jatkuu joko 1) päivystyksessä tai 2) virka-aikana oman alueen terveyspalveluissa. Vaihtoehtoisesti, jos hoitoa ei tarvita, annetaan tarvittavaa neuvontaa ja opastusta. Potilaiden hoito tapahtuu kiireellisyyden mukaan, ei tulojärjestyksessä. Omaa hoitoa voi joutua odottamaan.

Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys vastaa perusterveydenhuollon päivystyksestä virka-ajan ulkopuolella (eli arkisin kello 16-08 ja viikonloppuisin) sekä ympärivuorokautisesti erikoissairaanhoidon päivystyksestä. Virka-ajan ulkopuolinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestetty seuraavien kuntien asukkaille: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki ja Ylivieska.

Olenko päivystyspotilas?

Lisätietoja päivystyskäynnin tueksi

Oulaskankaan yhteispäivystys

Käyntiosoite:
Oulaskankaan sairaala
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen

Käynti päivystykseen ovesta B1 kello 8-22 välisenä aikana ja ovesta B2 kello 22-08 välisenä aikana.

Puhelin:
Päivystysapu: 116 117
Omaistiedustelut: 08 315 7801

Terveyskylä - Oulaskankaan päivystys