Saavutettavuus­seloste

OYS.fi: Verkkosivuston saavutettavuus

​​Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten OYS.fi-verkkosivustossa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

OYS.fi-verkkosivusto on julkaistu 7/2022, ja siitä vastaa Oulun yliopistollinen sairaala ja vuoden 2023 alusta lukien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue.

Sivujen saavutettavuus 

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Uuden sivuston luomisessa on kiinnitetty saavutettavuuteen erityistä huomiota. Sivuston saavutettavuusseloste tuotetaan elo-syyskuussa 2022.

Puutteista ilmoittaminen 

Jos löydät puutteita sivuston saavutettavuudessa, ilmoita niistä meille. Yhteystiedot jättäneisiin olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Yhteystietoja voidaan tarvita myös lisätietoja varten.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella viestinta(at)pohde.fi tai antaa palautetta erillis​ellä lomakkeella. 

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai tehtyihin korjauksiin, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.  Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta 

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen, osa toiminnoista ei ole vielä saavutettavia.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Sivustolle on liitetiedostoja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018. Ne eivät täytä kaikilta osin saavutettavuusvaatimuksia. Kaikissa ennen 23.9.2020 julkaistuissa videoissamme ei ole tekstitystä. Ennen 23.9.2020 julkaistuja videosisältöjä ja ennen 23.9.2018 julkaistuja liitetiedostoja ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta.

 

Tämä seloste on laadittu 6.7.2022

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)  

Saavutettavuusvaatimukset AVI:n sivustolla