OYS Kuntoutus

Fysiatria

Auttamassa sinua löytämään voimavarasi

Erikoisosaamistamme fysiatrialla ovat tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ja sairauksien sekä erilaisten kipuoireyhtymien hoito. Moniammatillinen tiimimme on tukenasi, auttaen löytämään juuri sinulle sopivat keinot voimiesi palauttamiseksi.

OYS Fysiatrian osaamiskeskuksessa työskentelee kuntoutuksen ammattilaisia, joihin kuuluvat muun muassa fysio-, jalka- ja toimintaterapeutit, fysiatrian erikoislääkärit, hoitajat, psykologit sekä kuntoutusohjaajat. Osaajamme työskentelevät kaikilla Oulun yliopistollisen sairaalan osastoilla ja poliklinikoilla kuntoutuksen oikea-aikaisuuden varmistamiseksi. Ammattilaisiamme voit siis tavata heti leikkauksesi jälkeen tai osana sairauteesi liittyvää kivunhoitoa. Erikoissairaanhoidon konsultaatioita tarvitsevat kuntoutujat käyvät tutkimuksissa lähetepoliklinikoillamme.

Kuntoutustyöllämme on pitkät perinteet ja osaajillamme vahva alan tietotaito. Tunnistamme myös tulevaisuuden haasteet ja vaatimukset ja pyrimmekin aktiivisesti kehittämään käytänteitämme tutkittuun tietoon nojaten. Koulutamme ammattilaisia ja jaamme tietouttamme koko Pohteen alueellamme.

Väestömme ikääntyessä toimintakyvyn ja elämänlaadun tukeminen ovat entistä tärkeämpiä. Omaa ja erityisvastuualueen osaamista jatkuvasti kehittämällä olemme entistä vahvempia tulevaisuuden haasteisiin – ja pystymme palvelemaan juuri sinua tarvitsemallasi tavalla.

OYS Fysiatrian kävelylaboratorio ja kävelyanalyysi