Takaisin

Perhekahvila

Perhekahvilan esittely, ohjelma ja yhteystiedot:

Potilaiden omaiset kaipaavat tukea ja vastauksia kysymyksiin, kun läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. OYS Psykiatrian perhekahvilatoiminta mahdollistaa saman kokeneiden omaisten kohtaamisen ja kokemusten yhteisen jakamisen sekä tiedon saamisen.

Perhekahvila on omaisille tarkoitettu ryhmä, jossa saa tietoa sairaudesta sekä sairauteen vaikuttavista asioista. Ryhmä mahdollistaa kokemusten jakamisen toisten saman kokeneiden kanssa. Ryhmässä saa ohjausta ja neuvontaa eri ammattilaisilta. Perhekahvila on tarkoitettu erityisesti psykoosisairautta sairastavien potilaiden omaisille.

Perhekahvilassa on mukana viisi tai kuusi hoitajaa eriosastoilta. Jokaisella ryhmätapaamisella on mukana myös psykiatri, sosiaalityöntekijä sekä toimintaterapeutti. Lisäksi mukana on aiheesta riippuen myös muita asiantuntijoita.

Perhekahvila on kerran kuukaudessa. Perhekahvilaan ei tarvitse ilmoittautua ja ryhmään voi osallistua täysin anonyymisti. Potilaan omaisilla on mahdollisuus osallistua perhekahvilaan myös sairaalahoidon päätyttyä.Perhekahvilassa käsiteltävät aiheet valitaan omaisten toiveiden mukaan. Aiheet suunnitellaan ryhmäkerroille ennakkoon puolen vuoden välein. Perhekahvila alkaa ryhmäkerran aiheen mukaisella esityksellä. Perhekahvilassa voidaan keskustella ryhmäkerran aiheeseen liittyen ja käydä myös vapaata keskustelua.

Perhekahvilatapaamiset

Yhteystiedot