Kehittäminen

Pohjois-Pohjanmaan koronavirus-tilanne


Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset

 

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet

Tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen.

Suositellaan noudatettavaksi hygienia- ja turvallisuusohjetta

 

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

Suosittelemme, että käytät maskia edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos

  • hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
  • sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella
  • tiedät altistuneesi koronavirukselle, esimerkiksi perheessäsi on todettu tartunta, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja.
  • sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia käytetään edelleen sellaisissa tilanteissa, kun ollaan lähikontaktissa asiakkaisiin ja potilaisiin.

 

Ikääntyneet ja riskiryhmät

  • Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat noudattavat toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta.
  • Toimenpiteissä noudatetaan THL ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta.

 

Ohjeistus sairaalaan tutkimukseen, hoitoon tai vierailulle tuleville

Voit saapua kontrolliin ja vastaanotolle sovittuna ajankohtana. Sairaaloihimme on turvallista tulla hoitoon koronatilanteesta riippumatta. Koronaepäilyt, testit ja koronapotilaiden hoito toteutetaan eristetyissä tiloissa ja muiden potilasryhmien altistumisriski on erittäin vähäinen.    

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, niin ota yhteyttä hoitoyksikköösi ja keskustele vastaanottoaikasi siirtämisestä. Hoitavan yksikkösi puhelinnumeron löydät ajanvarauskirjeestä. Voit tarkistaa ajanvarauksesi myös sähköisestä ajanvarauspalvelusta.  

Katso erillinen ohje tästä, mikäli olet käynyt ulkomailla, olet saanut koronavilkkuhälytyksen tai olet karanteenissa ennen tutkimus- tai hoitokäyntiä. 

Vältäthän turhaa liikkumista sairaalan tiloissa.

Maskin käyttö sairaaloissamme

Maskin eli suu- ja nenäsuojuksen käyttö koskee potilaita, omaisia ja vierailijoita lähikontaktissa henkilökuntaan ja muihin potilaisiin. Maskin käyttö vaatii huolellisuutta ja sitä on aina käsiteltävä puhtailla käsillä.

Oulun yliopistollisen sairaalan henkilökunta ja opiskelijat käyttävät sairaalan tiloissa suu-nenäsuojusta tai kokokasvovisiiriä  potilaan/asiakkaan lähihoidossa.

 

Hygieniaohjeet

Koronapotilaat sairaalahoidossa

7

Sairaalahoidossa OYSissa olevien potilaiden määrä.

 

Tiedot päivitetty: 11.10.2022.